verenigingen

Hieronder vind u een overzicht van de verenigingen die aangesloten zijn bij het Gemeenschapshuis Liesbosch.
 
Bent u ook een vereniging, sportclub of groep mensen die op zoek is/zijn naar een plek om elkaar te ontmoeten of iets te organiseren?
Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

BiljartClub LiesBos  BCLB

Onze biljartvereniging in het Liesbos is een club met een hoog gezelligheidsgehalte, maar waar tegelijkertijd op enthousiaste fanatieke wijze de biljartsport in competitieverband wordt beoefend. Wij spelen in clubverband competitie de spelsoorten libre, driebanden en bandstoten. Iedere vrijdagavond wordt, behalve tijdens de zomervakantie, vanaf 19.30 uur gebiljart in het gemeenschapshuis. Driemaal per jaar wordt er met de andere biljartverenigingen uit het Liesbos een kampioenstoernooi gehouden.

De contributie is 70 euro per jaar. Rekeningnummer is aangevraagd.

 

Bestuur:
Voorzitter: Jos Coremans
Secretaris: Jan de Craen
Penningmeester: Cees van Elteren
Bestuurslid: Eddy Roovers
Wedstrijdleider: Ries Rommens

Kbo Liesbos

KBO Liesbos is een seniorenvereniging van 50 plussers en telt ongeveer 180 leden en  zijn thuis in ons gemeenschapshuis Liesbosch gelegen aan de Liesstraat 4 in het buitengebied van Breda. Wij zijn een afdeling van Kbo Brabant. Kbo Brabant heeft 130.000 leden en is een van de grotere seniorenverenigingen van Nederland. Daarom hoe meer leden, hoe meer invloed zij kan uitoefenen bij problemen over inkomen/pensioen /zorg / wonen en mobiliteit in de landelijke politiek.
Als lid van Kbo Liesbos ontvangt u het verenigingsblad de “ONS” waarin over die onderwerpen veel informatie staat. Kbo Liesbos organiseert veel activiteiten. In de herfst en winter hebben wij elke week bridge, gym, koersbal, kaarten en biljarten. Ook hebben wij een smartlappenkoor waar u als lid van Kbo Liesbos aan kunt deelnemen.
 
Elke maand ontvangt u de nieuwsbrief met daarin o.a. het nieuws over onze thema’s en buitenactiviteiten.
Daarom wordt lid van onze Kbo. Het lidmaatschap kost €25,- p.p. per jaar.
 
Kijk op onze website www.kboliesbos.nl of bel 06 51271760 of 06 55504496 voor meer informatie.

Vereniging de Liesbundel

Al enige jaren is Buurtvereniging De Liesbundel een vast gezicht bij Gemeenschapshuis Liesbosch. De vereniging, opgericht in 1977, gebruikt ons Gemeenschapshuis als hun verenigingshuis.

 

Zij ontmoeten elkaar minimaal vier keer per jaar. In januari starten zij met een Nieuwjaarsreceptie en in maart houden zij de jaarvergadering. Eind juni organiseren zij een fietstocht met aansluitend een barbecue. Begin november sluit de Liesbundel het jaar af met een buurtfeest, inclusief warm en koud buffet.

 

De buurtvereniging betrekt de volgende gebieden:
Vanaf het Gemeenschapshuis Liesbosch richting de tunnel de Kloek over de Oude Liesboslaan tot aan Restaurant de Peer. Vanaf de A16 tot Sprundelsebaan 114. De Liesstraat, De Zoudlandseweg, De Hazardweg tot de brug over de bijloop.

 

Dat betekent niet dat iedereen die buiten dit gebied woont, geen lid mag worden. Wilt u graag lid worden van deze mooie vereniging? Meld u dan aan via deliesbundel@gmail.com. Het bestuur neemt uw aanvraag in behandeling.

 

Bestuur:
Voorzitter: P. Hendrickx
Penningmeester: Kees Eestermans
Secretaris: Gerita Smallegoor 
Bestuursleden: Petra Frerejean, Ron van Gasteren 

Vrouwen van Nu Liesbos

Onze verenging is opgericht in 1949 onder de naam K.V.O.

Sinds 1 januari 2015 zijn we een afdeling geworden van de landelijke vereniging Vrouwen van Nu,  Nederlands grootste vrouwenorganisatie.

 

Onze afdeling bestaat uit 45 leden.

We organiseren diverse bijeenkomsten, lezingen en uitstapjes en een avond per maand op dinsdag. We hebben een zomer stop van mei t/m augustus.

De bijeenkomsten worden door de meeste leden altijd bezocht.

 

We hebben een website: www.vrouwenvannu.nl/liesbos waar u alles over ons kan lezen.

Wij nodigen u van harte uit om kennis te komen maken.

 

Leden van Vrouwen van Nu kunnen niet alleen gebruik maken van het aanbod in de eigen afdeling, maar ook deelnemen aan activiteiten die provinciaal en landelijk worden georganiseerd. Daarnaast krijgt u 4 maal per jaar het ledenblad en een ledenpas waarmee u gebruik kunt maken van aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen.

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar:

vrouwenvannu.liesbos@gmail.com

Secretaresse: Mevr. Roovers

Tel. 076 5148909

Big Band Grand Mix

Big Band Grand Mix bestaat al 20 jaar en we treden regelmatig op in Breda. We hebben momenteel een bezetting van 17 personen en we zijn hiermee nagenoeg op volle sterkte. We zoeken alleen nog versterking voor onze trompet- en trombone-sectie.

 

Ons repertoire bestaat uit instrumentale en vocale Bigband-arrangementen. Zowel traditionele bigband-arrangementen als innovatieve arrangementen van moderne werken. Veel jazz natuurlijk maar ook latin, pop en rock nummers. Een paar keer per jaar treden we op, o.a. op het jazz-festival in Breda.

 

Iedereen is van harte welkom om onze repetities bij te wonen en onder het genot van een drankje meer informatie over de Bigband te krijgen. Tot snel!

 

Iedere dinsdagavond repeteren de leden van Big Band Grand Mix bij ons in het Gemeenschapshuis! Dit doen zij van 20.00 tot 22.00 uur.

Buurtvereniging Vaareind

Wij zijn met onze buurtontmoetingsavonden, onderdeel van Buurtvereniging Vaareind.

Wij komen 9 a 10 maal per jaar op de maandagavond welke voor het komende seizoen reeds zijn vast gelegd.Wij starten op 2 september en spelen op de even weken om de maand.

De ontmoetingsavonden worden verzorgd door:
Andre Roovers – 076 5148909
Jacques Hendrickx – 076 5145742.

Verder zijn de volgende verenigingen ook aanwezig in het Gemeenschapshuis Liesbosch:

 

  • Biljartvereniging KUK
  • Liesleut
  • Koersbal
  • Bridge club
  • Line Dance vereniging
  • Fuchsiaclub
  • Voetbalvereniging NPB
  • Skiclub

 

 

Bent u ook een vereniging, sportclub of groep mensen

die op zoek is/zijn naar een plek om elkaar te ontmoeten

of iets te organiseren?

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.