Overleg bestuur met gemeente Breda

Hallo allemaal,

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving hebben wij onlangs van de gemeente vernomen dat tijdens sporten / de activiteit het mondmasker niet op hoeft. Wel tijdens de overige bewegingen in de ruimte. Wanneer je zit kan uiteraard het masker ook af.

De horeca blijft voorlopig nog gesloten. We wachten de persconferentie van 8 december af, maar verwachten op korte termijn nog geen versoepelingen. Mocht dat wel zo zijn dan zal ik jullie direct informeren.

Deze week hebben we verder een overleg gehad met een delegatie van de gemeente. Met hen hebben we onze financiƫle positie besproken. Ondanks alle overheidssteun hebben de laatste maanden er stevig ingehakt en sluiten we dit jaar af met een behoorlijke verliespost. Dat is heel jammer, want we waren zo goed op weg.

Maar we laten ons niet uit het lood slaan. Met een klein werkgroepje zijn we de plannen voor de herinrichting uit aan het werken. We pakken het stapsgewijs aan en proberen de kosten zo beperkt mogelijk te houden. Met de gemeente hebben we overlegd of zij de materiaalkosten voor hun rekening kunnen nemen, dan leveren wij de handjes. Zij stonden hier niet onwelwillend tegenover. Door Jac is de eerste aanzet gegeven. Het voorportaal is in de nieuwe kleuren geschilderd. Ook heeft Jac de keuken aangepakt en beter ingericht. Een hele verbetering!

Zodra we groen licht hebben van de gemeente voor de materiaalkosten gaan we aan jullie vragen of er vrijwilligers zijn om mee te schuren/schilderen. Dat hoeft geen dagen achter elkaar te zijn, ieder uurtje dat iemand helpt is welkom! Veel handen maken licht werk en we gaan het zo organiseren dat dit veilig binnen de coronaregels gebeurt. Dan kunnen we ons gemeenschapshuis met weinig middelen een nieuwe look geven! Ik hoop echt dat we op jullie kunnen rekenen.

Met vriendelijke groet,

Namens Stichting Liesbosch

Coby Eestermans

Voorzitter